Konserterbjudande 2017

För bokning: Kontakta Sabina Agnas +46-(0)70-964 77 44

AGUSTIN BARRÍOS

Photo by Anki Almqvist

 

IMAGES

 

Photo by Anki Almqvist

Photo by Bengt Magnusson

 

Britten-program

Tillsammans med mezzosopranen Ivonne Fuchs tolkas Brittens samtliga samtliga verk där gitarr ingår. Nocturnal op 70, ett av gitarrlitteraturens viktigaste verk speglar olika stadier av insomnia, där det dubbeltydiga temat av John Dowland, Come heavy sleep, anspelar på hur sömnen, eller döden, till slut inträder som en befriare.
I Songs from the Chinese Op 58 möter vi en Britten som grubblar över åldrandet och där kastas vi från melankoli till uppskruvad rastlöshet som i Dance song, en vild dans där enhörningen symboliserar förlorad oskuld, ett av Brittens favoritteman.
Folksong Arrangements behandlar traditionella teman som sjömansliv, kärlek och moraliska teman, som i, The Shooting of his Dear, där en ung man skjuter ihjäl sin käresta av misstag under jakten efter att ha tagit henne för en svan.

 

"Fuchs går rätt på det centrala hos kompositören.I programmet med musik av Benjamin Britten som presenteras av gitarristen Georg Gulyás och mezzo­sopranen Ivonne Fuchs står tonsättarens båda viktigaste inspirationskällor i centrum – den brittiska folkmusiken och den elisabetanska lut­musiken. Dessutom möter man hans koncentrerade och kontrast­rika svit "Songs from the Chinese”. Skivans höjdpunkt är dock det väldiga sologitarr­verket ”Nocturnal” efter en sång av Dowland, där Gulyás öppnar upp verkets mångfacetterade form och uttrycks­register med sin klara och slaggfria ton."

Staffan Storm, Sydsvenskan, 5 februari 2016

 

Aranjuez

 

"Fast kvällens höjdpunkt, Joaquin Rodrigos "Concierto de Aranjuez", bjöd en intensivt lågmäld glöd som förvaltades väl av orkestern, och i synnerhet av kvällens solist, gitarristen Georg Gulyás. Hans framförande var synnerligen mångfacetterat och dynamiskt, med en glöd som hela tiden pyrde, och flammade elegant upp när så krävdes. Konsertens spanska rytmik satt som gjuten i Gulyás fingrar. Trots, eller kanske tack vare, att han annars är en eminent Bachtolkare. Orkestern under Manze var synnerligen lyhörd och stringent. Den berömda andrasatsen kunde inte gjorts bättre."
Tommie Ling, HD 22 mars 2012

 

"...här finns också en djärvhet, särskilt i pianissimo avsnitt, som emellanåt gör Gulyás till poet lika mycket som instrumentalist."

Dalademokraten

 

"... det är en stark personlig och ganska fri tolkning. Han har uppenbarligen kunnat närma sig Concierto de Aranjuez med fräscha sinnen och visar en mogen mästares självförtroende."

Dalarnas Tidningar

 

"...Gitarrens mjuka klang gifter sig mycket väl med cellons värme. ”lekfullt gitarrspel”
”perfekt tajmning i virvlarna” ”Smakfullt” I sista satsens folkdans visar Gulyás att han har

fart i fingrarna.
Gävle Dagblad

 

 

Qualia

 

 

Georg har tillägnats en helt färsk gitarrkonsert av Mauro Godoy-Villalobos "Qualia".

 

Kontakta Georg Gulyás: georg@gulyas.se