Konserterbjudande 2019

 

POETEN FRÅN PARAGUAY

 

Photo by Anki Almqvist

 

ARANJUEZ

 

Som solist har Georg Gulyas framträtt tillsammans med Kungliga Filharmonikerna, Helsingborgs symfoniorkester, Gävle symfoniorkester, Dalasinfoniettan, Thüringen Symphonie, S:t Petersburg Symphony Orchestra m.fl.

 

Recensioner :

 

...kvällens höjdpunkt, Joaquin Rodrigos "Concierto de Aranjuez", bjöd en intensivt lågmäld glöd som förvaltades väl av orkestern, och i synnerhet av kvällens solist, gitarristen Georg Gulyás. Hans framförande var synnerligen mångfacetterat och dynamiskt, med en glöd som hela tiden pyrde, och flammade elegant upp när så krävdes. Konsertens spanska rytmik satt som gjuten i Gulyás fingrar. Trots, eller kanske tack vare, att han annars är en eminent Bachtolkare. Orkestern under Manze var synnerligen lyhörd och stringent. Den berömda andrasatsen kunde inte gjorts bättre.
HD

 

...här finns också en djärvhet, särskilt i pianissimo avsnitt, som emellanåt gör Gulyás till poet lika mycket som instrumentalist.Dalademokraten

 

... det är en stark personlig och fri tolkning. Han har uppenbarligen kunnat närma sig Concierto de Aranjuez med fräscha sinnen och visar en mogen mästares självförtroende.
Dalarnas Tidningar

 

...perfekt tajmning i virvlarna...Smakfull... Gulyás har fart i fingrarna. ...Gitarrens mjuka klang gifter sig mycket väl med cellons värme...lekfullt gitarrspel...
Gävle Dagblad

 

 

QUALIA

 

Georg Gulyás har tillägnats en nyskriven gitarrkonsert av Mauro Godoy-Villalobos "Qualia".

 

 

Kontakta Georg Gulyás: georg@gulyas.se